Kilka słów o mnie



Nazywam się Ewa i bardzo mi miło przywitać Cię na moim blogu!

Pomysł do jego stworzenia wyniknął z mojej pasji do gotowania i odkrywania na nowo tradycyjnej, naturalnej kuchni. Pochodzę z miasta, jednak po przeprowadzce na wieś pokochałam panującą na niej swojskość i naturalność.
Ucząc się trybu życia na wsi poznałam bogactwo tutejszych składników: świeżych jajek z hodowli kur mojego męża, wiejskiego twarogu kupionego od sąsiadki czy naturalnego, krowiego mleka bez dodatku sterydów. Przekonałam się, że swojsko znaczy zdrowiej i całym sercem pokochałam ekologiczną lokalność.
Po tygodniu pracy w biurze w mieście uciekam do tego co sprawia mi przyjemność - zamieniam się w gospodynię domową i z uśmiechem obserwuję, jak serwowane przeze mnie dania stają się dla mojej rodziny radością i celebracją swojskiej kuchni.
Czerpanie z tradycji kulinarnych oznacza dla mnie także mieszanie ich z obecnymi trendami, dlatego na moim blogu znajdziesz przepisy z każdej dziedziny, nie zabraknie tu również "modnych" dodatków. Przepis na pierogi mojej babci? Wybornie, ale ja przygotuję je w wersji z jarmużem :) Moją specjalnością są potrawy z produktów pochodzących z mojego i lokalnych gospodarstw: pasztety i inne dania z mięsa królika, pieczone szynki wieprzowe, zupy, ale także dania mączne: wspomniane wcześniej pierogi, kluski, czy kopytka. Dowiesz się tutaj również, jak ubijać własne masło, czy zrobić śmietanę lub naturalny barszcz biały. Oprócz tego uwielbiam piec, szczególnie chleb (bardzo często bezglutenowy dla mojej córki) - takie przepisy także pojawią się na moim blogu :)

Zachęcam Cię do wspólnego szukania inspiracji w tym, co naturalne, oraz do czerpania tego, co najlepsze w swojskiej kuchni.





0 komentarze :

Prześlij komentarz